לייעוץ והתאמה 077-4243441
כרצה למרחקים מזה שנים, אני יכולה לומר כי ללא האימון המנטלי, מתקיים קושי במתאמנים בעולם הספורט ביכולת ההתמדה שלהם.ן לאורך זמן, בהצבת מטרות והשגתן, ובהגדלת "טווחים" בהישגים.
העולם דורש מאתנו את הצעד הבא, ולכן אימון מנטלי הנו תחום משלים להצלחות בעולם הספורט. חוסר הוודאות לאורך זמן, עם האימונים, זקוק לקפיצת מדרגה. קפיצת המדרגה היא התשוקה וה"רעב" להצבת מטרות, הישגיות, ויכולת התמודדות מול אתגרי שליטה פנימית וחיצונית.
המאמר עוסק בארבעה נושאים עיקריים:
העולם האימוני המנטלי בספורט צמח מ-3 מקורות מרכזיים:
טים גאלווי היה מאמן הטניס של נבחרת הרווארד. בספרו, "המשחק הפנימי של טניס" חולק חוויות של מסע אישי בהודו, שהוביל אותו לתרגול מדיטציה. ושם, בעצם, במסע הפנימי שביצע עם עצמו, הגיע לתובנה שההצלחה במשחק אינה נקבעת על פי החבטות של שחקני הטניס, אלא על פי המשחק הפנימי המתחולל בנפש השחקן בין החבטות. טים מדבר על 2 סוגי משחק:
מיהם היריבים הפנימיים של השחקן/המתאמן?
פחד, ציפייה של אחרים ממני, הערכה עצמית נמוכה, חוסר אמונה בעצמי.
גאלווי מציע בספרו: שינוי נקודת המבט הפנימית של השחקן. שינוי זה יאפשר שינוי של המשחק הפנימי באופן שישתקף מיד גם באופן המשחק החיצוני.
טים גאלווי ממחיש בדוגמאות שכאשר המתאמן מתבונן בדרך הפעולה שלו באופן לא שיפוטי ואמיתי, קיימים שינויים פיזיולוגיים בעצמו. גופו משנה את אופן החבטה באופן אוטומטי דבר אשר משפר מאד את המשחק החיצוני.
המאמן המנטלי מסייע ומקנה מיומנויות למתאמן לשנות את השקפתו הפנימית על חייו בדרך של הנחיה והתבוננות חסרת שיפוטיות בדרך להשגת מטרותיו. ומה עם יכולת ההתמדה של השחקן?
אחד ממאמני הריצה שאל אותי שאלה: "כיצד אני גורם למתאמנת שלי להתמיד"? סגנון הפעולה שלה הוא סגנון "ספרינטרית". מגיעה למטרה, מפסיקה, מגיעה ומפסיקה.
בתהליך ניבוי של אימון מוצלח ותמידי אחד הפרמטרים המרכזיים ביותר הוא לעבוד עם המתאמנים.ות שלנו על הצבת מטרות ראויות ביחס להישגים שלהם.ן – מטרת SMART -זה ה"דלק" שיאפשר התמדה לאורך זמן, עד שזה יהפוך ל"טבע".
זאת עבודה. אך היא הכרחית על מנת להחזיק אצלם.ן "תמונה מנצחת". זה חלק בלתי נפרד מהעבודה המנטלית שאנו נדרשים לעשות, בד בבד עם האימון הפיזי.
אימון מנטלי הנו פרמטר קריטי להשגת תוצאות להגדלת "טווחים" בספורטאים. אני מדמה את הגדלת ה"טווחים" הללו בכל הפלחים בחיים.
בדיוק כפי שאנחנו מציבים לעצמנו מטרה מרגשת, מפחידה וראויה לדוגמא בחיזוק קשר זוגי, כך הספורטאי מגדיל "טווחים" ביכולת הפיזית המשולבת מנטלית.
האימון המנטלי לספורטאים נועד לספורטאים מקצועיים, וגם לילדים ומתבגרים שרוצים להתפתח בעולמות הספורט המקצועי.
באימון המנטלי נשים דגש על מיומנויות של: ריכוז, הרפיה, הדמיה והטמעת "מגבירי אושר" מעולם הפסיכולוגיה החיובית אצל הספורטאי. ע"י הקניית מיומנויות אלו, לומד.ת המתאמן.ת להתמודד עם תסכולים בהפסדים, תחרות, לחץ ועומס נפשי.
אלמנטים אלו יופיעו בהקניית מיומנויות בכל תחום שיבחר מתאמן מנטלי להרחיב תודעה ולהתמודד עם אתגרים.
המטרה העילאית של האימון המנטאלי – הוא לסגור את הפער בין היכולת באימונים לבין יכולת התפקוד במשחק.
"לעלות על המגרש", מכירים? מאמן העל, אלון אולמן, בסדנאות "קוד המנצח" ובתהליכים בנבחרות משתמש במושג "לעלות על המגרש". למה הוא בעצם מתכוון כאשר המתאמן שלנו מוכן "לעלות על המגרש"?
האימון המנטאלי מזהה את ה"מעכבים", ה"חסמים" מהו אותו מחסום? כל אחד עם הפודיום הפרטי שלו בחיים.
ה"תמונה המנצחת" והקשיים שעומדים בדרכו על מנת לעלות על הפודיום. ברמה לא מודעת, אנחנו שווים לפי התוצאה האחרונה שהשגנו.
בספורט, אתה לא תמיד אדם. אתה "תג מחיר" לפי התוצאה האחרונה שהשגת. כאשר אתה מנצח – אתה על "גג העולם" וכאשר הפסדת – אתה יורד ל"מצולות הנפש" שלך, מתחיל לחוות חוויה נפשית מאד מטלטלת.
ספורטאי או מתאמן מנטלי, בתחילת תהליך, ב- 90 אחוז מההישגים שלו.ה, מה שימלא אותו.ה או ירוקן אותו.ה, זה התוצאות שיגיעו אליהן.
"לעלות על המגרש", הוא מושג שכאשר "נטענו" במתאמן שלנו את "תחנות הדלק", העלינו לו למודעות את המשאבים והתשתיות שטבועות בו היטב, הוא מוכן להתנסויות. ושם "רוח המפקד" תשרור לאורך זמן.
חיזוק בטחון עצמי מחייב לפני כל משחק, או תחרות, כדי להיות בתחושת שליטה. בטחון עצמי, שקט נפשי, וכל פעולה שהמתאמן.ת יבצע שם. אם לא ניישם כלים אימוניים, יחווה קושי.
כיצד נגביר ביטחון עצמי במתאמן שלנו?
אנחנו חיים יום יום ב-3 עולמות עיקריים:
הסיבה העיקרית לביטחון עצמי נמוך, מתיישבת עם החמרת הציפיות שלך עם עצמך. "אני חייב להיות מושלם", "אני חייב להיות מצוין היום".
ברגע ששחקן או רץ למרחקים מציב רף ציפיות גבוה לעצמו, ומחמיר מאד, רף הלחץ גבוה. אם "יעלה למגרש" ויעשה טעות, אם ירוץ מרתון ולא ישיג את התוצאה שרצה, יגלה שלא עמד ברף הציפיות שיצא למשחק או לריצה.
הבטחון העצמי בסכנה כאן. הציפיות המחמירות לא עוזרות. יש כאן דרישה מעצמך להיות מושלם. מרבית השחקנים שרף הציפיות שלהם מוגזם – הם השחקנים שהכי קשה להם להתאושש מטעויות.
אין כאן סתירה לחלום לפרוץ גבולות. הדרישה להיות מושלם – זה כניסה לסטרס. מתחיל לשחק כדי לא לעשות טעויות. אמרת לעצמך לפני המשחק אני חייב להיות מושלם. זה או הכל או כלום.
הפתרון: לנהל את הציפיות. כוללת 3 שלבים פשוטים:
לטווח ארוך אלו הדברים שיביאו רצים ושחקנים להצלחות ולחוסן נפשי גבוה. אני רואה איך הטיפים הללו מייצרים תהילה והישגים לשחקנים ומתאמנים מקצועיים, לבניית "תמונה מנצחת", איך אני מדמיין.ת את עצמי בקו הסיום, כמה אני סומך.ת על הגוף שלי שיביא אותי לשיא היכולת, וכמה אני נושמ.ת ומתדלק.ת את עצמי בחמצן למוח על מנת שיכולת הריכוז המנטאלית שלי תהיה גבוהה.
להגשת מועמדות לקוד האימון
*הקבלה ללימודי אימון בביה"ס להכשרת מאמנים – קוד האימון, מותנית במילוי שאלון היכרות ועריכת ראיון קבלה אישי על ידי איש צוות בכיר.
"השאלה היחידה שעומדת בינינו לבין כל מטרה שנרצה להשיג איננה האם אני יכול אלא מה אני מוכן לעשות כדי שזה יקרה ואיפה נמצאים הכלים, השיטות והסביבה ללמוד איך להגשים זאת"
— אלון אולמן
– קוד האימון –
קורס הכשרת מאמנים בשיטת קוד המנצח בפיתוח אלון אולמן מסמיך מאמנים בכל תחומי החיים להובלת אנשים לחיות את החיים שהם תמיד רצו!
רגע! למה לסגור חלון
כשאפשר לפתוח דלת??
זה הזמן לפצוח בקריירה חדשה באימון
הטבות מפנקות לנרשמים עוד היום!